En Galloway-köttlåda på 49kg ser ut ungefär så här:

  • Ryggbiff – 2,7kg, Entrecote – 1,7kg
  • Filé – 0,9kg, Rostasfilé – 0,5kg
  • Innanlår – 2,8kg, Fransyska – 2,0kg
  • Högrev – 5,3kg, Ytterlår – 1,9kg
  • Rumpstek 1,4kg, Bringa – 1,4kg
  • Rostbiff – 0,9kg, Flankstek – 0,7kg
  • Bogstek - 2,7kg (med ben)
  • Oxrulle – 1,0kg, Bogrulle – 1,0kg
  • Färs – 22,1kg (i paket om 450-550g)

En Galloway-köttlåda på 32kg ser ut ungefär så här:

  • Ryggbiff – 1,4kg, Entrecote – 1kg
  • Filé - 0,5kg, Innanlår – 1,9kg
  • Fransyska - 1,8kg, Högrev – 2,7kg
  • Ytterlår - 1,1kg, Bringa - 1,3kg
  • Grytbitar – 0,8kg
  • Bogstek – 4,3kg (3st med ben)
  • Lägg – 2,1kg (4st med ben)
  • Färs – 13,1kg (i paket om 450-550g)

Färsandelen varierar oftast under 45%. Styckdetaljerna varierar då det inte går att få ut 4 eller 6 exakt lika lådor från ett djur. Pris: 145 kr/kg inkl. moms packat och märkt.

En Linderöds-köttlåda på 19,9 kg från hel liten gris ser ut ungefär så här:

  • Filé - 0,42kg  &  Innanlår – 1,14kg
  • Ytterfilé (benfri kotlettrad) - 2,27kg
  • Skinkstek - 4,67kg  &  Bog – 1,13kg
  • Grytbitar - 0,94kg  &  Karré – 1,68kg
  • Revben – 01,99kg
  • Färs – 5,66kg (i paket om 450-750g)

En Linderöds-köttlåda på 17,2kg från halv större gris ser ut ungefär så här:

  • Filé – 0,37kg  &  Innanlår – 0,72kg
  • Ytterfilé (benfri kotlettrad) – 2,04kg
  • Skinkstek – 3,49kg  &  Bog – 0,92kg
  • Grytbitar – 0,78kg  &  Karré – 1,39kg
  • Revben – 2,08kg
  • Färs – 5,41kg (i paket om 450-750g)

Färsandelen är oftast ca 30%. Styckdetaljerna varierar mindre på linderöds-köttlådorna, men det varierar en del. Vid Jul-styckning blir det nätad rimmad julskinka istället för skinkstek.  Pris: 125 kr/kg inkl. moms packat och märkt.

Vårt Kött

För att undvika stressande långa transporter körs Gallowaydjuren parvis eller i mindre grupper, aldrig ensamma inklämda i en flock främmande djur, till det nya gårdsslakteriet Bassholma vid Munka-Ljunby. Kor är flockdjur och har en mycket strikt rangordning vilken alltid skall redas ut genom våldsamt stångande när man delar eller sätter ihop individer även här på gården, hur upplever de då att trängas ihop med andra i en djurtransport. Vi menar att undvika detta och minimera längden på transporten också bidrar till köttkvalité och smak. Köttet hängmöras i drygt 2 veckor före styckning.

Sunt & Naturligt ekologiskt Nötkött hängmöras i 2 veckor och säljs i lådor om 30-35kg alternativt 45-50 kg, beroende av om vi gör 6 eller 4 lådor per djur. Köttet är finstyckat, vakuumförpackat och kylmärkt med varje köttdetalj vikt- och namngiven. Enkelt att lägga i frysen.

För att helt undvika stress för grisarna genom långa transporter och att fösas samman i ett slakteri, avlivas de i hägnet i naturen och slaktas sedan på samma sätt som vilt vid Sjunkaröds Viltslakteri (Skånska Vilt) utanför Vinslöv. Detta är extra viktigt för de hägngående linderödsgrisarna som aldrig vistas i stallar eller spiltor och det påverkar inte bara deras välbefinnande utan även smaken.

Efter en veckas hängmörning hämtar vi grisköttet benfritt finstyckat och vakuum-förpackat med kylmärkning. Det man inte planerar äta den närmsta veckan är klart att lägga i frysen. Storleken på en Linderöds-köttlåda varierar mellan 10-25kg. Skinkstekarna är nätade och inför Jul lådan med en nätad och rimmad Julskinka på 2-4kg beroende av storlek på gris. vakuumförpackat och kylmärkt med varje köttdetalj vikt- och namngiven. Enkelt att lägga i frysen.

Långsamt naturligt uppfött är mer häslosamt och smakar dessutom bättre. Omega-3 fettsyran är viktig för kroppen. Modern forskning och utredningar tyder på att den viktiga Omega-3 fettsyran är 4 gånger så stor i köttet hos djur som bara ätit naturligt gräsfoder utan kraftfoder och spannmål. Samtidigt är andelen onyttiga fettsyror betydligt lägre. Mer om Omega-3 kan du läsa i artiklar på nätet och på www.slv.se Livsmedelsverket. Naturligt foder gör att det naturliga fettinnehållet blir av bättre kvalitet och ger bästa smak.